Algemeen Directeur Jacco Swart van NEC is zeer verrast op het besluit van trainer Dwight Lodeweges om op te stappen bij NEC. ”Wij waren natuurlijk zeer verrast toen Dwight met deze mededeling kwam”, zegt hij op de officiële site van NEC.
”Hij heeft ons oprecht verteld over zijn redenen om te willen stoppen. Natuurlijk hebben wij hem gevraagd hier nog eens goed over na te denken omdat er voor ons geen aanleiding was om uit elkaar te gaan. Nadat hij dit gedaan heeft, hebben wij besloten in te gaan op zijn herhaalde verzoek om de arbeidsovereenkomst per direct te ontbinden. Wij zijn teleurgesteld dat hij vertrekt, maar respecteren zijn besluit en oprechtheid in deze.”

Op de acuut ingelaste persconferentie van dinsdagmiddag benadrukte hij bovendien het feit dat Lodeweges met zijn beslissing het persoonlijke belang ondergeschikt heeft gemaakt aan het clubbelang. "Dit heeft de keuze voor hem destijds alleen nog maar bevestigd want hiermee heeft hij karakter getoond en is hij open en eerlijk geweest over zijn gevoel. Je zorgen en twijfels zo open op tafel leggen verdient in mijn ogen veel respect," aldus de Algemeen Directeur.