Jacco Swart is woedend op Vitesse. De manier waarop de spelers én andere werknemers van de Arnhemse club zich gedroegen na afloop van de wedstrijd in het Gelredome, schoot bij hem in het verkeerde keelgat.
Volgens de algemeen directeur werden de supporters van zijn club volkomen onnodig geprovoceerd. "Eerst zetten ze meteen na de wedstrijd de muziek van ‘Waar is dat feestje op?’", zegt hij in De Gelderlander. "En vervolgens gaan de spelers van Vitesse voor het uitvak staan provoceren. En dan helemaal die Piet Velthuizen. Gek hè, dat achthonderd fans dan razend worden. Nu worden vernielingen aangericht, maar er kunnen ook gewonden vallen. Dat gedrag van Vitesse en zeker Velthuizen was onverantwoord."
Supporters van NEC braken, na de provocaties, door een glazen beveiligingswand heen. Dat had grote gevolgen kunnen hebben, weet Swart. Hij roemt Gabor Babos, die de supporters tot bedaren bracht. "De hele boel loopt nu niet uit de hand door het ingrijpen van één man: Gábor Babos. Het is een grove schande wat hier is gebeurd."