Jacco Swart stopt per 1 januari bij NEC. Het is op dit moment niet bekend wat zijn volgende carrièrestap gaat worden. "Daarover heb ik nu nog geen duidelijkheid”, zegt hij in een persbericht. Voorzitter Jan van Teeffelen stopt ook. Hij heeft op 1 september zijn functie neergelegd.
Swart kwam in 2004 als opvolger van Alex Tielbeke bij NEC. Hij was eerder directeur bij De Graafschap en Go Ahead Eagles. In het persbericht zegt hij verder: "Ik heb straks acht en een half jaar met veel inzet en plezier gewerkt bij NEC. Financieel hebben we er veel slechter voorgestaan dan momenteel, maar waakzaamheid blijft ook op dat gebied zeer zeker geboden. Het bekleden van de functie van Algemeen Directeur is een verzameling van hoogte en dieptepunten. Mijn grootste deceptie was het beëindigen van de plannen voor het Topsport & Innovatiepark (TIP) en de stadionontwikkeling door het terugtreden van de gemeente in dat kader. Hoogtepunten waren er gelukkig velen: natuurlijk het winnen van de play-offs in 2008 en het prachtige Europese seizoen dat daarop volgde."
De vertrekkende voorzitter van de Raad van Commissarissen Jan van Teefelen licht zijn besluit als volgt toe: “Iets minder dan vier jaar heb ik de rol van Voorzitter van de Raad van Commissarissen vervuld. In het voorjaar heb ik aangegeven dat het voor mij een goed moment is om terug te treden en ruimte te bieden aan anderen. Eén van de overwegingen daarbij is de afstand tussen mijn woonplaats Sint Michielsgestel en Nijmegen geweest en de daardoor afnemende binding en directe betrokkenheid bij de stad. Er ontstond bij mij een gevoel van ‘je brengt te weinig; de club heeft meer nodig’ en dan moet je simpelweg keuzes maken die in het belang van de club zijn."
De komende maanden zal Swart de overige directieleden, Carlos Aalbers en Bart van Ingen, ondersteunen om hun in staat te stellen na 1 januari goed door te pakken. Naast Swart en Van Teeffelen stopt ook Johan van Kastel, die commissaris is bij NEC.