Het afgelopen half jaar was er veel onbekend bij NEC. De trainer was nieuw, net als een groot deel van de selectie. Hoe zou dat uitpakken? In deel 2 van het jaaroverzicht van 2016 kijken we naar het vreemdelingenlegioen dat een echt team werd.

Juli
– De traditionele seizoensopener tegen de amateurtak van NEC typeert de daaropvolgende oefencampagne: moeizaam. NEC komt niet verder dan een gelijkspel: 3-3. Ferdi Kadioglu, Mihai Roman en de uiteindelijk verbannen Bart Buysse scoren.
– Uiterst trots presenteert NEC de nieuwe hoofdsponsor Energieflex. Het bedrijf volgt Scholten Awater op, dat na vier seizoenen stopte. Financieel gezien gaat NEC er met de deal flink op vooruit.
– Ondertussen trekken technisch manager Danny Hoekman en adviesbureau Futuralis gezamenlijk een blik nieuwe spelers open. Reagy Ofosu, Michael Heinloth, Stefan Mauk, Quincy Owusu-Abeyie en Kévin Mayi worden aangetrokken.
– Daartegenover staat het vertrek van Anthony Limbombe. De vleugelspeler gaf al eerder aan dat hij weg wilde en heeft met een overgang naar Club Brugge zijn transfer te pakken. NEC ontvangt ongeveer twee miljoen euro voor de Belg.

Uitslagen:
NEC amateurs – NEC 3-3
NEC – Steaua Boekarest 0-1
Juliana’31 – NEC 0-5
NEC – Almere City FC 3-1
Hannover 96 – NEC 5-2
Achilles’29 – NEC 5-1
Zulte Waregem – NEC 5-1
NEC – Real Sociedad 0-2


Lees hier ook het eerste deel van het jaaroverzicht.