2016 was een bewogen jaar voor NEC, zoals dat eigenlijk elk jaar zo is. ForzaNEC blikt in twee delen terug. In deel 1 aandacht voor de tweede seizoenshelft onder Ernest Faber, zijn uiteindelijke vertrek en de komst van Peter Hyballa.

Januari
– Om het keepersprobleem op te lossen wordt de transfervrije Brad Jones gehaald. Het contract met Benjamin Kirsten werd eerder ontbonden en Hannes Halldórsson is nog geblesseerd aan zijn schouder.
– Het kan nog lang duren voordat NEC in categorie 2 terechtkomt, zegt algemeen directeur Bart van Ingen tegen ForzaNEC. Het laatste meetmoment is eind 2017 en NEC neemt alle tijd om financieel gezond te worden.
– NEC opent het jaar met een 1-0 overwinning op Willem II. Christian Santos zorgt voor de winst bij de hervatting van de competitie.
– Rens van Eijden vertrekt na ruim zes jaar bij NEC. Hij maakt de overstap naar Dinamo Moskou om te voorkomen dat hij in de zomer gratis de deur uitloopt. Mikael Dyrestam en de gehuurde Dario Dumic worden aangetrokken als vervangers.

Uitslagen:
NEC – Willem II 1-0
FC Groningen – NEC 0-0
NEC – FC Twente 2-0
NEC – AZ 0-3

In deel 2 van het jaaroverzicht kijken we naar het afgelopen half jaar, met veel wisselingen in de selectie, de moeizame competitiestart en de veranderende werkwijze van Hyballa.