Hellas Verona heeft zijn zinnen gezet op Elayis Tavsan. Volgens Italiaanse bronnen is de club uit de Serie A de onderhandelingen al gestart met de Nijmegenaren.

In Italië zou een contract van drie jaar klaarliggen voor de 22-jarige buitenspeler van Jong Oranje. Naar verluidt kan NEC tussen de 1,5 en 2 miljoen euro ontvangen voor Tasvan. Het zou voor NEC een mooie opsteker zijn, omdat Tavsan beschikt over een aflopend contract. Om hem niet transfervrij de deur uit te laten lopen zullen de Nijmegenaren hem dus moeten verkopen deze zomer. Al meldde De Gelderlander vorige week dat NEC en Tavsan in gesprek zijn over een nieuw contract. Eerder kwam naar buiten dat het Poolse Lech Poznan interesse zou hebben in de vleugelspeler.

Tavsan kwam in de zomer van 2020 over van Sparta. Daarvoor had hij indruk gemaakt tijdens een seizoen op huurbasis voor Telstar. Desondanks liet Sparta hem makkelijk naar Nijmegen vertrekken. In zijn eerste seizoen in het rood-groen-zwart liet Tavsan gelijk zien wat hij in zijn mars heeft. In de Keuken Kampioen Divisie scoorde hij elf keer en gaf hij acht assists. In de Eredivisie werd zijn rendement wat minder, maar liet hij de afgelopen seizoenen nog steeds zijn klasse zien met zijn individuele acties. Tavsan speelde in totaal 108 duels voor NEC, waarin hij 22 keer scoorde en 14 assists gaf.

Foto: Orange Pictures