Dinsdagmiddag kwam er weer een plan naar buiten om publiek veilig naar wedstrijden te kunnen laten gaan. NEC en Almere City zullen meewerken aan dit experiment.

15 februari begint het eerste onderzoek van Fieldlab. Dat vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. NEC is als derde aan de beurt. De club krijgt de kans 1500 supporters uit te nodigen voor de wedstrijd tegen De Graafschap die plaatst vindt op 21 februari. Deelnemers aan de onderzoeken ondergaan maximaal 48 uur voor het event een PCR-test en tonen vooraf een negatief testresultaat. Bezoekers zullen ook contactgegevens door moeten geven, zodat er met supporters gecommuniceerd kan worden tijdens de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd zullen supporters zich houden aan de regels die ook aan het begin van dit seizoen golden. Niet zingen en/of juichen, jezelf niet verplaatsen tijdens de wedstrijd, 1,5 meter afstand houden en niet tegelijk het stadion verlaten. Als de wedstrijd is bezocht, wordt de bezoeker vijf dagen na het wedstrijdbezoek wederom getest in het Goffertstadion.

Het doel is natuurlijk om de besmettingsrisico’s bij dit soort evenementen te verlagen en ervoor te zorgen dat er steeds meer mensen aanwezig kunnen zijn bij evenementen. Aan het onderzoek werken mee RadboudUMC , BUAS en Logistics Community Brabant.

Foto: Rob Koppers