Als het aan de invloedrijke investeerdersgroep van NEC ligt, wordt Co Adriaanse de nieuwe trainer van de Nijmeegse club. De geldschieters zouden zelfs mee willen betalen om hem als opvolger van de dinsdag opgestapte Dwight Lodeweges binnen te halen. Het is onbekend of de clubloze oefenmeester überhaupt zin heeft in een Nijmeegs avontuur.
Volgens de geldschieters, onder wie miljardair Marcel Boekhoorn, is Adriaanse één van de weinige trainers die een voetballer echt beter kan maken. Dat Adriaanse ook qua salaris een coach uit de buitencategorie is, wordt niet als probleem gezien.
Zijn hoge salaris zal de voormalige coach van Ajax en AZ snel terugverdienen, als hij door zijn werk de transferwaarde van bijvoorbeeld Bjorn Vleminckx en Erton Fejzullahu weet te vergroten. Dat zijn spelers die alleen dankzij de financiële steun van de investeerders naar Nijmegen konden worden gehaald.
Het is niet voor het eerst dat de investeerders zich bemoeien met de zoektocht naar een nieuwe trainer. Medio 2006 maakten dezelfde mensen zich hard voor de komst van Mario Been.