NEC trok dinsdag in de wedstrijd tegen De Treffers wederom aan het langste eind. Met goals van Thomas Beekman en Jonathan Okita wist NEC het team uit Groesbeek te verslaan met 0-2. Toch oogde de ploeg nog niet overtuigend. De Treffers creëerde zeker in de eerste helft ook nog een paar grote kansen, met als hoogtepunt de bal net langs de paal van ex-NEC’er Lowie van Zundert. 

Op Sportpark Zuid stond Van Zundert in de basis van de Groesbekers. De nog pas 21-jarige aanvaller werd afgelopen zomer definitief overgenomen van NEC om zo in het eerste van De Treffers te kunnen spelen. Bij NEC startte Mattijs Branderhorst. Waar hij bij de wedstrijd tegen Galacticos Academy nog de hele wedstrijd op de bank zat, kreeg hij nu weer de kans van trainer Rogier Meijer. Norbert Alblas zat op de bank. Jordy Bruijn en Kevin Bukusu ontbraken wegens lichte klachten.

NEC had al snel een grote kans. Na een strakke vrije trap van Elayis Tavsan schoot Cas Odenthal al bijna de 0-1 binnen. Het bleef niet bij deze ene kans, Ayman Sellouf en Ole Romeny volgden ook nog met twee grote kansen die helaas onbenut bleven. De grootste kans in het eerste kwartier was echter niet voor de Nijmegenaren. Uit een standaardsituatie plaatste Van Zundert de bal net iets langs de paal. Halverwege de eerste helft was de wedstrijd nog niet erg bruisend. Beide ploegen waren slordig en grote kansen bleven uit. Ondanks het vele balbezit van de NEC kwamen de Nijmegenaren niet tot scoren. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een brilstand op het scorebord.

Tweede helft
In tegenstelling tot het duel met Galacticos wisselde NEC maar één keer bij de rust. Joep van der Sluijs maakte plaats voor Okita. De beste kans om op voorsprong te komen kwam daarna van NEC-verdediger Odenthal. Hij wist vanuit een corner de bal op de lat te koppen. Maar ook De Treffers bleef kansen creëren. Na een fout in de verdediging gaf Bart van Rooij een vrije trap weg. Deze werd goed geschoten door Van de Beek, maar Branderhorst redde.

Na ongeveer twintig minuten in de tweede helft kwam NEC dan toch op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Terry Lartey Sanniez, wipte Thomas Beekman de bal handig binnen. NEC wilde graag de voorsprong nog verder uitbreiden. Na een goede actie was Okita wederom dichtbij een goal met een bal op de paal. Beekman was ook nog dicht bij z’n tweede goal. Op een voorzet van rechts probeerde hij de bal met een zweefduik erin te koppen, maar mistte net het doel.

In de slotfase was De Treffers nog één keer in de buurt van Branderhorst. Na een lange bal van de rechtsback, was invaller Sow echter niet scherp voor het doel. Als slotakkoord schoot Okita op aangeven van Beekman de bal nog goed binnen. Hij bepaalde de eindstand zo op 0-2.

Stilzitten doen de Nijmegenaren niet. Aankomende zaterdag staat het duel tegen SC NEC op het programma. Het duel tegen de amateurtak eindigde vorig jaar in 0-7 overwinning voor NEC.

Wedstrijdverloop:
64′ 0-1: Beekman.
90′ 0-2: Okita.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij , Van Eijden, Odenthal (73′ Rebergen), El Karouani (61′ Lartey Sanniez); Proper (73′ Ruizendaal), Van Ottele (61′ Sturing), Van der Sluijs (46′ Okita); Tavsan (61′ Fase), Romeny (61′ Velikonja), Sellouf (61′ Beekman).

Opstelling De Treffers: Kornelis; Wilsterman (61′ Pluk), Van den Berg, Sirvania (61′ Balkestein), Van Rijn (87′ Vranken); Langeveld, Janssen, Van de Beek (81′ Melis); Maertzdorf (46′ Dekkers, 51′ Sow)), Van Zundert (73′ Laazizi), Vlijter (46. Versteeg).

Foto: Rob Koppers