NEC heeft maandag in de laatste minuut drie punten gepakt tegen Jong FC Utrecht door een kopbal van invaller Ole Romeny. Na een spannende de wedstrijd met kansen over en weer nam NEC de punten mee naar Nijmegen. Na een vroege tegengoal herstelde de ploeg zich met succes.

NEC begon afgelopen maandag met één wijziging ten opzichte van het duel met NAC. Josef Kvida kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij geschorst was. In zijn plaats startte Frank Sturing. Sturing stond naast Rens van Eijden die zijn 250ste wedstrijd voor NEC speelde tegen Jong Utrecht.

Ook was er twijfel of Mattijs Branderhorst zou startten. De Nijmeegse goalie liep in de training van afgelopen zondag een blessure op aan zijn hand. Toch wist hij snel genoeg te herstellen en aan de start van de wedstrijd onder de lat te staan.

Na twee minuten kwam Jong Utrecht op een 1-0 voorsprong. Jonas Arweiler wist de penalty te benutten. Niet veel later lag het spel even stil na een duel tussen Bart van Rooij en Arweiler. De aanvaller van Utrecht bleef liggen en het duurde even voordat het spel verder kon. Utrecht kwam niet veel later met een grote kans, maar na een prachtige aanval kreeg Mallahi de bal er niet in.

In de zestiende minuut stuurde Arweiler op een prachtige manier nummer zeven Mallahi weg, Branderhorst bracht redding. Ook NEC versierde vervolgens in de 24ste minuut een penalty. Flemming ging achter de bal staan en schoot de bal ijskoud lang De Keijzer. Hiermee was hij voor de vijfde wedstrijd op rij trefzeker.

Na de 1-1 kreeg NEC meer grip op de wedstrijd en liet de ploeg de bal rustig rondgaan. In de 42ste minuut creëerde NEC weer is een goede kans; op aangeven van Sellouf schoot Okita de bal richting de goal. Utrecht kwam met de schrik vrij doordat De Keijzer de bal uit de goal hield. Niet veel later vloot scheidsrechter Gerrets af en eindigde de eerste helft in 1-1.

Tweede helft
De eerste grote kans na rust was voor Utrecht. Na een strakke voorzet van rechts schoot Arweiler de bal net naast. In de 55ste minuut kreeg NEC een grote kans. Sellouf speelde zichzelf met een mooie aanval vrij, waarna hij de bal op de lat schoot. Ook Flemming wist in de rebound de bal niet achter De Keijzer te krijgen.

NEC bleef het proberen, de elf bleven goed druk zetten. Het gevolg hiervan was een mooie volley van Okita op aangeven van Flemming. Na 23 minuten wist ook Utrecht hun eerste grote kans van de tweede helft te creëren, uit een counter nam de spits de bal vol op de slof waarna Branderhorst redding bracht. Niet veel later moest Branderhorst weer redden na een goed schot van Velanas.

In de 75ste minuut kreeg de voor Dirk Proper ingevallen Romeny de bal diep gespeeld en stond hij 1 op 1, De Keijzer wist prachtig redding te brengen en het bleef gelijk. Ook Flemming had niet veel later een grote kans. De aanvaller speelde zich mooi vrij maar wederom bracht De Keijzer redding. In de laatste minuut pakte NEC dan toch nog de drie punten. Na een een goede voorzet van Okita zette Romeny z’n hoofd erachter en wist hij de keeper te passeren. Niet veel later vloot Gerrets af en wist NEC met 1-2 te winnen.

Scoreverloop: 2’ Jonas Arweiler (penalty) 1-0
                        24’ Zian Flemming (penalty) 1-1
                        92’ Ole Romeny 1-2

Gele kaarten: Dijkstra (NEC)
                        Mokono (Jong FC Urecht)

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Sturing, Kuipers; Dijkstra, Proper (72’ Ole Romeny), Van Landschoot; Okita, Flemming en Sellouf (76’ Wolters).

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Mokono, Pabai, Akmum, Van de Kust; Van Rooijen (62’ El Barjiji), Acheffay (’89 Nasser), Van den Berg; Mallahi, Arweiler (74’ Hilterman), Velanas.

Foto: Rob Koppers