NEC heeft de stijgende lijn dinsdag niet doorgezet en verloor twee punten op bezoek bij Jong PSV: 1-1. Na een slordige eerste helft waar de ploeg van Meijer ook op achterstand kwam wisten de Nijmegenaren toch nog in de slotfase de gelijkmaker te maken en zo de schade te beperken.

Dezelfde elf die ook aan de basis stonden tegen Jong FC Utrecht begonnen dinsdag ook weer in de basis tegen de talenten van PSV. Ondanks zijn uitstekende indruk bij zijn debuut moest Terell Ondaan weer vanaf de bank beginnen. Meijer had ook geen reden om de elf aan te passen, na de overwinningen op FC Eindhoven (6-0) en Jong FC Utrecht (1-4), konden de Nijmegenaren met veel vertrouwen afreizen naar Eindhoven.

Eerste helft
De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van de kant van Jong PSV, na voorbereidend werk van Saibari schoot Kristinsson de bal uit de draai op het doel; Alblas redde. Maar ook NEC probeerde het al snel, na een combinatie tussen Tavsan en Van Rooij belandde de bal bij El Karouani die de net naast de goal schoot. Ondanks de goede resultaten afgelopen tijd was het niet NEC die het voortouw nam, NEC leed veel onnodig balverlies en PSV creëerde de betere kansen.

Toch kwam NEC in de 32ste minuut met een grote kans, na een prachtige actie van Tavsan schoot dezelfde man hem snoeihard op de paal. Door deze kans zag NEC wel de mogelijkheid om zich meer te gaan bemoeien met het spel, zo probeerden ze meer de goal van Delanghe te zoeken om zo op voorsprong te komen. Toch waren het de Eindhovenaren die op voorsprong kwamen, net voor rust wist Kristinsson de bal uit een rebound makkelijk binnen te schieten. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand in het voordeel van Jong PSV.

Tweede helft
NEC was na rust al snel dicht bij de gelijkmaker, na voorbereidend werk van Janga schoot Okita de bal voor open goal tegen een verdediger van Jong PSV aan. Ook PSV bleef creëren na een goede voorzet van Saibari wist Timan de bal net niet te raken waardoor de stand 1-0 bleef. Niet veel later was Okita voor de tweede keer dicht bij de gelijkmaker, na een actie aan de zijlijn van Tavsan legde Okita de bal net naast de goal.

Ook Janga was er in de 72ste minuut dichtbij, na de hoge voorzet van Van Rooij kopte Janga de bal hard binnen, maar Delanghe zat ertussen, dus zonder succes. In de slotfase zette NEC alles op alles om in ieder geval een punt mee terug te nemen naar Nijmegen, zo verliet verdediger Bukusu het veld en bracht Meijer Beekman als extra aanvaller. En toen we al dachten dat het klaar was, was de gelijkmaker dan toch daar. Na de kopbal van Janga die op de lat vloog kon Beekman hem er in de rebound inkoppen.

Verder dan dit wisten beide ploegen niet te komen, zo reisde NEC terug af naar Nijmegen met één punt op zak.

Scoreverloop: 45’ Kristinsonn 1-0
                        86’ Beekman 1-1
    
Gele kaarten: Vos (Jong PSV)
                        Bruijn (NEC)
                        Vet (NEC)
                        Van Eijden (NEC
                        Alblas (NEC)

Scheidsrechter: Sam Dröge

Opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Bukusu (78’ Beekman), El Karouani; Tavsan, Bruijn, Vet, Van der Sluijs (54’ Ondaan); Okita, Janga.

Opstelling Jong PSV: Delanghe; Sambo, Kreekels, De Haas, Vos (62’ Felipe); Kjølø, Ledezma (83’ Daverveld), Schoonbrood (74’ Matuta); Timan (74’ Mendonca), Saibari, Kristinsonn (45’ Toure).

Foto: Orange Pictures