NEC en TOP Oss gaan hun samenwerking intensiveren. De clubs werken al langere tijd op meerdere vlakken samen en dit moet nu dus meer gaan worden. Dit proces begint gelijk: NEC verhuurt vijf spelers van de onder 21 aan de Brabanders.

Zo spelen Maarten Schouten, Maxim van Peer, Julian Kuijpers, Thomas Cox en Guus Gertsen volgend seizoen bij TOP Oss. Gertsen zat van deze spelers het dichtst bij de hoofdmacht van NEC, maar hij maakte nog niet zijn debuut in het rood, groen en zwart. Volgens Linton Posthumus, technisch directeur van Oss, zijn dit precies de spelers die kunnen profiteren van de samenwerking tussen beide clubs. “Spelers uit de jeugdopleiding die nog niet helemaal klaar zijn voor de Eredivisie, maar wel al een maatje te groot worden voor NEC onder 21, kunnen bij ons hun talenten verder ontplooien. Door zich hier te slijpen aan meer ervaren spelers en mogelijk in een profcompetitie te debuteren. Met het aanhalen van de banden tussen beide clubs, creëren we een win-win-win situatie waar TOP, NEC én de spelers zelf alleen maar baat bij kunnen hebben.”

Jeugdteam

Daarnaast starten NEC en Oss met een gezamenlijk onder 10-jeugdteam. Ook Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, spreekt daarbij over een win-win-win-situatie. “NEC hecht groot belang aan de ontwikkeling van (jeugd)spelers in een omgeving waarin ze zich vertrouwd voelen. Als gevolg daarvan krijgen jeugdspelers onder de vlag van NEC de kans om aan te sluiten bij het onder 10-jeugdteam in Oss en vergroten wij zodoende ons zoek- en scoutingsgebied. Dit stelt hen in staat om dicht bij hun familie en vrienden te blijven en tegelijkertijd te profiteren van professionele training en begeleiding. Deze aanpak benadrukt de toewijding van beide clubs om jonge spelers de beste kansen te bieden in hun voetbalcarrière, terwijl ze dus verankerd blijven in hun eigen vertrouwde omgeving.”

Foto: Rob Koppers