NEC heeft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse geen goede indruk achtergelaten. ADO Den Haag was in eigen stadion te sterk voor de Nijmegenaren, die zelden in staat waren dichtbij het doel van Martin Hansen te komen. In blessuretijd kreeg NEC het deksel op de neus.

NEC was dankzij de schorsing van clubtopscorer Christian Santos maar liefst vijftien van de 31 doelpunten dit seizoen kwijt en dat was terug te zien in Den Haag. Anthony Limbombe was binnen tien minuten het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Daarna was het in de eerste helft ADO Den Haag dat het spel bepaalde. Rens van Eijden pakte zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij volgende week zijn laatste derby tegen Vitesse vanaf de tribune moet bekijken.

Jay-Roy Grot, de vervanger van Santos in de spits, liet niet veel zien en werd twintig minuten voor het einde gewisseld voor Marcel Ritzmaier. Ook met de Oostenrijker op het veld ging het niet veel beter en kon er geen enkele gevaarlijke aanval in elkaar worden gezet. NEC leek daardoor met een doelpuntloos gelijkspel genoegen te moeten nemen, maar kreeg in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd alsnog de rekening gepresenteerd. Het was invaller Dion Malone die van dichtbij Brad Jones wist te passeren en de 1-0 maakte. Tijd om te repareren was er niet, waardoor Vitesse volgende week niet met knikkende knieën hoeft af te reizen naar Nijmegen.

Scoreverloop: 
89′ Dion Malone 1-0

Gele kaarten: Rens van Eijden, Navarone Foor, Marcel Ritzmaier (NEC)

Opstelling NEC: 
Brad Jones; Todd Kane, Rens van Eijden, Dario Dumic, Lucas Woudenberg; Marcel Appiah, Navarone Foor, Gregor Breinburg; Joey Sleegers, Jay-Roy Grot (69′ Marcel Ritzmaier), Anthony Limbombe.