NEC blijft na de wedstrijd tegen FC Twente staan op twee thuisoverwinningen dit seizoen (0-2). De ploeg van Rogier Meijer kwam na iets minder dan een uur met tien man te staan door een harde overtreding van Ali Akman. De VAR moest scheidsrechter Dennis Higler nog wel even naar het scherm roepen om dat te bevestigen. Na die rode kaart kon Twente de winst naar zich toetrekken.

In het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Tot grote kansen kwamen de teams, op een schot van Magnus Mattsson van een meter of twintig na, niet in het eerste kwartier. Het was een schaakspel in de eerste helft, waar beide ploegen amper tot kansen kwamen. Voor Twente kwam vooral Michel Vlap dichtbij een goal. De middenvelder kreeg na geklungel bij NEC de bal op een presenteerblaadje, maar schoot van dichtbij over. De eerste helft leek als een nachtkaarsje uit te gaan, maar niets was minder waar. Uit een afvallende corner van de Tukkers moest Souffian El Karouani nog redden, door de bal van de lijn te halen.

VAR grijpt opnieuw in bij NEC

NEC begon sterk aan de tweede helft met een aantal kansen voor onder andere Elayis Tavsan. De vlam sloeg licht in de pan na een overtreding van Ali Akman. In eerste instantie gaf scheidsrechter Dennis Higler geel, maar na ingrijpen van de VAR werd dit omgezet in rood voor de jonge Turk. Onder andere trainer Meijer en Marquez werden na protesteren ook nog bestraft met een gele kaart. De sfeer in het stadion werd negatiever na weer een ingreep van de VAR. Dat straalde ook een beetje af op de spelers. Uit het niets kwam daarbovenop ook nog de 0-1 voor de Tukkers. De vroeg ingevallen Virgil Misidjan kon vanaf de rand van de zestien uithalen en verschalkte zo Mattijs Branderhorst in de korte hoek.

Er moest wat veranderen bij NEC en dat probeerde Meijer door het inbrengen van Calvin Verdonk en Javier Vet. In plaats dat die wissels aanvallende energie brachten, bleef NEC naar achteren lopen. Het duurde dan ook maar tien minuten vanaf de 0-1 dat de 0-2 binnenviel. Een ingooi, die voor NEC leek te zijn, ging naar Twente. Organisatorisch ging er van alles mis bij NEC en zo kon Dimitrios Limnios binnenwerken, terwijl de verdedigers van NEC stonden te slapen. Door deze goals was het geloof weg bij de Nijmegenaren en, ondanks nog wat kleine kansjes, was er van een slotoffensief absoluut geen sprake.

Wedstrijd in het kort

Scoreverloop:
65′ 0-1 Misidjan
75′ 0-2 Limnios

Rood:
Akman (NEC)

Geel:
Marquez, Meijer (NEC)

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Guth, El Karouani (71′ Verdonk); Schöne, Mattsson (80′ Duelund), Bruijn (71′ Vet); Tavsan (90′ De Wolf), Akman, Okita.

Opstelling FC Twente: Unnerstal; Brenet, Pröpper, Pleguezelo, Smal; Zerrouki, Sadilek; Rots (15′ Misidjan), Vlap, Limnios; Ugalde (80′ Cleonise).

Toeschouwers: 12.390

Scheidsrechter: Dennis Higler

Foto: Rob Koppers