John Goossens speelde tegen FC Groningen weer voor het eerst in de basis na anderhalve maand uit de roulatie te zijn geweest met een enkelkwetsuur. De middenvelder had een moeilijke avond, maar is blij dat hij weer terug is. “Mijn streven is om weer op het niveau te komen van voor de winsterstop.”
Het was het niet de meest fijne wedstrijd om terug te komen.
“Nee, het was een moeilijke wedstrijd en het liep niet. En zeker niet op mijn positie. Om net terug van een blessure, na zes weken niet te hebben gevoetbald, het spel te maken is niet gemakkelijk. Ik had niet verwacht dat een makkelijke avond zou worden, maar zo moeilijk had ik het ook niet verwacht."
Jullie hadden vooral meer moeite met jullie eigen spel dan met de tegenstander.
"Je hebt natuurlijk ook een beetje pech op de manier waarop je achter komt, uit een corner. En dan moet je na rust de 1-1 maken en die maak je niet, waarna de 2-0 valt. Dat is gewoon heel zuur. Dat zag je vrijdagavond ook bij Roda JC – Heracles. Heracles kon 2-1 maken, die maken hem niet en hij ligt aan de andere kant er in. Dat is voetbal. Daar doe je niks aan. Je moet de kansen maken die je creëert, want anders krijg je ze zelf om de oren."
Ramon Zomer gaf aan dat de spelersgroep niet geheel fit was en drie wedstrijden in deze week dus ook wel erg zwaar was.
"We zijn drie wedstrijden in een week misschien ook niet gewend. Speel je bij een topclub, dan speel je wel drie keer in de week een wedstrijd, want dan speel je ook nog Europees. Maar goed, we hebben wel in een reeks van zeven wedstrijden er vijf gewonnen en dat is toch behoorlijk netjes. We hadden deze er graag bij geschreven, maar helaas. Het is heel jammer dat we hebben verloren, maar misschien is de negende plaats toch nog iets te mooi voor ons.”
“Maar het ging wel in de groep rond en wilde Groningen pakken om in het linker rijtje te komen. Natuurlijk top als je een reeks kan afsluiten met de negende plek. Dat gebeurt niet en is jammer, maar je moet het vergeten en doorgaan, want volgende week is weer belangrijk.”
En voor jou dus belangrijk om weer veel wedstrijden te spelen. Door de blessure van Jeffrey Sarpong ben je in ieder geval hard nodig.
“Gelukkig is Jeffrey er waarschijnlijk weer snel bij, maar we zullen zien hoe het gaat lopen. Ik moet eerst helemaal op niveau komen. Ik had het zwaarder dan verwacht vandaag. Het was op het middenveld toch vrij heftig; het ging aardig heen en weer. Dan zie je toch dat je qua wedstrijdritme nog even de tijd nodig hebt. Zulke wedstrijden kan je niet trainen. Je kunt je helemaal kapot trainen, maar een wedstrijd is gewoon iets aparts en veel zwaarder dan een training.”
Waar merk je dat vooral aan?
“Het zijn allemaal heel simpele dingen die je normaal goed doet en nu fout gaan. Het is gewoon het ritme. De vastigheid moet je weer krijgen. Dat je de bal krijgt, en je gewoon weer herkent hoe je hem moet pakken en meteen de vrije ruimte vindt. Dat is weer even wennen. Ook wil je jezelf extra bewijzen omdat je net terugkomt. Dan wil je jezelf niet over de kop lopen, want dan gaat alles fout. Dus je probeert simpel te voetballen, je vaste dingen te doen en dan zie je dat het hele team niet draait en wordt het gewoon heel moeilijk. Als iedereen om je heen gewoon heerlijk speelt, dan gaat alles vanzelf en ga je daar in meedraaien. Dat was nu niet, waardoor we heel veel lange ballen kregen. Dat is heel zwaar. Dan moet je constant bijkomen en weer omschakelen. Dat is echt slopend. En dan krijg je eindelijk de bal, ben je helemaal kapot. En om dan nog een goede oplossing te zoeken, dat is gewoon heel moeilijk.”
“Het is gewoon heel jammer. Voor de winterstop speel je een heel goede reeks en ben je de man in vorm en val je lullig weg. Maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd, dus daar probeer ik aan te werken nu en daarbij is het mooi dat ik de enkel helemaal niet heb gevoeld. Ik hoop dat ik met twee, drie weken mijn niveau te pakken heb van voor de winterstop. Dat is mijn streven.”