Gábor Babos miste in vijf seizoenen slechts een handjevol Eredivisiewedstrijden namens NEC, maar raakte vorig jaar geblesseerd aan zijn rug. Jeugdexponent Jasper Cillessen verving de ervaren goalie uitstekend tussen de Nijmeegse palen, waarna Babos uiteindelijk genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Inmiddels is Cillessen vertrokken naar Ajax, waardoor de 36-jarige Hongaar weer de eerste keus is in De Goffert.
”Ik wil laten zien dat Gábor Babos nog kan keepen. Als je bijna een jaar lang geblesseerd bent geweest, moet je blij zijn dat je van de trainer weer een kans krijgt”, vertelt Babós (2-4 winst) aan Omroep Gelderland.
De sluitpost hoopt op een succesvolle jaargang. ”Ik ben fit, doe gewoon mijn best en ben inderdaad gebrand. Het moest gebeuren voor mij dat Jasper Cillessen naar Ajax ging. Dat is voetbal. Maar als ik niet geblesseerd was geraakt, wist niemand nu wie hij was. Wat dat betreft is het wel een raar wereldje”, besluit de routinier, die in het verleden de clubkleuren van FC Sopron, MTK Boedapest, NAC Breda en Feyenoord vertegenwoordigde.