NEC-speler Bram Nuytinck kende dit seizoen als linkervleugelverdediger een moeizame start, maar presteerde zaterdagavond tegen hekkensluiter Willem II (3-1 winst, red.) naar behoren als centrale verdediger. Het jeugdexponent kreeg de voorkeur boven Mark Otten en is content met zijn huidige positie.
“Ik voel me centraal achterin inderdaad veel lekkerder. Ook vandaag ging het weer goed. De samenwerking met Ramon Zomer is goed en eigenlijk hebben we puur qua veldspel nauwelijks een kans weggegeven. Als je dan zelf nog twee keer scoort in de tweede helft, dan pak je alsnog gewoon die drie punten”, vertelde de 20-jarige Nuytinck op het digitale thuis van zijn werkgever.
NEC kwam in de eigen Goffert op voorsprong via clubtopscorer Björn Vleminckx, maar een moment van onachtzaamheid zorgde ervoor dat de equipe van hoofdcoach Wiljan Vloet met een gelijke stand ging rusten. “Dat hebben we elkaar in de rust ook wel duidelijk gemaakt”, vervolgde de linkspoot. ”Het leek wel of iedereen na de 1-0 dacht dat de buit binnen was, maar dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Na rust hebben we draad weer kunnen oppakken en maken we het uiteindelijk goed af. Vooraf besef je dat het een belangrijke wedstrijd is, al helemaal omdat NEC er nog wel eens een handje van heeft om het tegen mindere ploegen niet goed te doen. Die angst was gelukkig ongegrond vandaag”