Nick van der Velden vertegenwoordigt sinds dit seizoen de clubkleuren van NEC. De dertigjarige middenvelder kwam vorige zomer over van AZ en is onder hoofdtrainer Alex Pastoor verzekerd van een basisplaats. Het contract van Van der Velden loopt door tot de zomer van 2013, maar de geboren Amsterdammer sluit niet dat hij de Nijmeegse club al aan het einde van deze jaargang zal verlaten.

”Ach, het loopt zoals het loopt. Maar ik wil sowieso nog een keer naar het buitenland”, vertelt de rechtspoot deze week in Voetbal International. ”Puur voor het avontuur, want ik weet best dat het geen Premier League zal worden. Inmiddels ben ik dertig, het begint te kriebelen. Je moet niet te lang wachten, voordat je het weet is je kans voorbij. En als er een leuke kans komt, verwacht ik dat NEC ook wel wil meewerken”, aldus Van der Velden.

De routinier kwam dit voetbaljaar zestien keer in actie en scoorde tweemaal. Eerder speelde hij ook al voor RKC Waalwijk en FC Dordrecht, waar Van der Velden zich in het seizoen 2007/2008 van zijn productiefste kant liet zijn. In 37 Jupiler League-duels produceerde hij toen veertien competitietreffers.