"Er zijn mensen die investeren en geld maakt macht. Maar die investeerders zouden dan wel mensen om zich heen moeten hebben die hen van goede adviezen voorzien". Dat zegt NEC-doelman Dennis Gentenaar deze week in een interview met Voetbal International. Samen met Jeffrey Leiwakabessy doet Gentenaar een boekje open over de situatie binnen de Nijmeegse club.
Gentenaar noemt de situatie rondom Leiwakabessy als voorbeeld. De club heeft hem veel te lang in onzekerheid gelaten, vindt Gentenaar. "Eerst waren de middelen er niet", zegt de doelman die sinds zondag zeker twee weken uit de roulatie is. "Daarna kwamen er wel ineens drie nieuwe spelers bij." Gentenaar kan voor die situatie weinig begrip opbrengen."Investeerders willen geen geld uitgeven voor Jeffrey, want alles boven de 26 jaar is te oud, denken ze. Onzin. Je hebt die jongen van dertig nodig om dat talent van 21 beter te maken."  
Ook over het bestuur van de club heeft Gentenaar wat op te merken. "Vroeger had je hier Hans van Delft. Die man wás N.E.C. Als er iets was, stond hij voor het stadion de mensen toe te spreken", verklaart hij ook tegenover de redacteuren van V.I. "Voor iedereen was duidelijk wie de baas was, wie de boel regelde. Ik mis een boegbeeld."
Over de rol van de investeerders is Gentenaar duidelijk: "Iedereen zit maar te wachten tot de investeerders serieus aan de slag gaan bij NEC, maar dat schiet ook niet op. Je kunt niet eisen dat Marcel Boekhoorn er even een paar miljoen in douwt. (…) We moeten blij zijn dat hij hier is, maar de club moet wel door. Als je zo blijft doormodderen, vlieg je er vanzelf een keer uit."
Ook de verhouding tussen het aantal Nederlanders in het elftal, ten opzichte van het aantal buitenlanders. Ryan Koolwijk deed daarover eerder ook al zijn beklag. "Je kunt er best een paar buitenlanders tussen hebben zitten, maar dit jaar klopt de mix niet", aldus de doelman, die zich stoort aan het opmerking dat Nederlanders al snel te duur zijn. "Er zijn zat goede voetballers in Nederland en die moeten ook allemaal een club hebben."