Jeugdexponent Navarone Foor fungeerde de eerste vier competitiewedstrijden steevast als invaller, maar zaterdagavond mocht de middenvelder voor het eerst zijn opwachting maken in de basisopstelling van NEC. In de uitwedstrijd bij De Graafschap (1-0 verlies) vormde de 19-jarige Foor het middenrif met Ryan Koolwijk en Lasse Schöne.
Op het digitale thuis van de Nijmeegse club blikt de lichtvoetige jongeling terug op zijn basisdebuut. ”Ik had de hele dag al adrenaline in mijn lichaam. Veel water gedronken. Het is toch een vorm van spanning om voor de eerste keer te mogen starten. En als je dan op het veld staat is het zelfs een beetje eng. Maar vanaf het moment dat er werd afgetrapt was dat gelukkig weg. Dan gaat het knopje om en de gedachten volledig op de wedstrijd”, aldus Foor, die ongelukkig was met de nederlaag op De Vijverberg.
”Zij hebben maar één kans gehad en daar scoren ze gelijk uit. Maar we hebben zelf ook niet goed gespeeld. Het positiespel was wel aardig en we hebben een aantal momenten gehad, maar echte kansen hebben we niet gecreëerd.”
De geboren Opheusdenaar maakte twintig minuten voor tijd plaats voor Abdisalam Ibrahim. "Ik zat er behoorlijk doorheen. De eerste keer in de basis is toch even net wat anders als een invalbeurt. Dus toen heb ik op een gegeven moment naar de kant aangegeven dat het tijd was voor wissel. Dat leek me het meest verstandige."