Het seizoen van NEC zit erop. In de laatste Jarda Podcast werd de laatste wedstrijd, het feestje daarna en het seizoen in het geheel besproken. “Het was een typische thuiswedstrijd”, aldus Dennis Arns over de wedstrijd tegen Fortuna.

NEC heeft het inderdaad moeilijk gehad in thuiswedstrijden. Drie keer werd er thuis gewonnen. Toch zijn de mannen van de podcast tevreden over de algehele prestatie van NEC dit seizoen. “Ik ben blij dat we drie, vier punten meer hebben dan de ploegen onder ons”, begint SV-voorzitter Jeroen Rengers. “Ze kwamen op het eind toch erg dichtbij. Ik ben blij dat we nooit echt in de problemen zijn gekomen. Af en toe keken we wel eens naar beneden, maar echt zwetende oksels heb ik niet gehad.”

“Toch heb je niet echt gestunt dit seizoen”, vervolgt Arns. “Je bent er wel heel vaak dichtbij geweest. PSV, Feyenoord, AZ en ook Ajax thuis, had je punten kunnen pakken.” Natuurlijk speelde NEC een gedeelte van het seizoen in lege stadions. Dat speelde zeker mee volgens Rengers. “De moeilijk uitwedstrijden tegen bijvoorbeeld Willem II en Go Ahead speelde je zonder publiek, dat scheelt. Ik denk wel dat je staat waar je moet staan.” Julian Paardekooper komt nog met een kritische noot. “Je moet tevreden zijn, maar ik denk ook dat er kritisch gekeken moet worden naar het grote verschil tussen uit en thuiswedstrijden. Ook moet je kijken dat de tweede seizoenshelft een stuk minder was dan de eerste.” De mannen worden dan gevraagd wat voor cijfer ze het seizoen zouden geven. Jeroen Rengers is duidelijk. “Een zeven is wel een cijfer waar je tevreden mee mag zijn.”

Luister de Jarda Podcast hieronder!

Foto: Orange Pictures