Een verrassing maandag op het trainingsveld bij NEC: Andri Fannar Baldursson traint mee met de Nijmegenaren. De 20-jarige IJslander staat op het moment van schrijven nog onder contract bij de Italiaanse Serie A club Bologna, maar zal komend seizoen in De Goffert te bewonderen zijn.

Baldursson is afkomstig uit de jeugd van het IJslandse Breidablik, maar maakte in 2018 al de overstap naar Bologna. Afgelopen seizoen werd de jonge IJslander verhuurd aan het Deense FC Kopenhagen, waar hij weinig aan spelen toe kwam. Hij was invaller in drie competitiewedstijden en speelde vier wedstrijden in de Conference League, waarvan een als basisspeler. Hij kwam in deze wedstrijden niet tot scoren. Baldursson maakte in 2020 al zijn debuut voor de IJslandse nationale ploeg, maar speelt op het moment zijn interlands voor Jong IJsland.

De IJslander speelt het liefste als centrale middenvelder, maar kan ook als verdedigende of aanvallende middenvelder uit de voeten. Het is nog onduidelijk of de middenvelder gehuurd zal worden van de Italianen of dat hij definitief de overstap naar de Nijmegenaren maakt.

Foto: Orange Pictures.