Ron de Groot draagt na dit seizoen het stokje sowieso over aan een nieuwe trainer. De interim-coach heeft er geen trek in om definitief hoofdtrainer te worden. Hij stond zelfs niet te trappelen om de ontslagen Peter Hyballa tijdelijk te vervangen, zegt hij tegen Voetbal International. Clubliefde gaf, zoals wel vaker bij De Groot, de doorslag.

"Ik zat hier niet op te wachten, maar ik doe dit voor de club", zegt De Groot, die na het seizoen het liefst weer bij Jong NEC aan de slag gaat. Afgelopen zomer stopte De Groot als assistent-trainer en ging hij bij de beloften aan de slag.

"Peter Hyballa speelde geen rol. De club zag in mij een schakel tussen jeugd en eerste elftal. Het eerste er nog een beetje half bij doen, vond ik zelf geen optie. Uiteindelijk heb ik zelf gekozen voor de beloften."

De Groot heeft wel een compleet andere aanpak dan Hyballa. Niet moeilijk doen en met statistieken heeft hij weinig. "Ik zie wat ik zie. Wat zegt het hoeveel kilometer spelers hebben gelopen? Ik heb liever dat ze naar de goede kleur spelen."

"Ik vind de groep niet zo slecht als soms werd beweerd, maar je weet nooit of onze aanpak meer punten had opgeleverd. Peter heeft een hectisch jaar gehad. Zijn stijl is niet de mijne, maar dat hoeft ook niet. Als we allemaal hetzelfde waren, was de voetballerij niet veel aan."

Foto: N1