Aankomende zondag gaat NEC op bezoek bij FC Utrecht. De Utrechtenaren hebben de opwaartse lijn te pakken en wonnen hun laatste drie duels. Trainer Peter Hyballa ziet kansen in de Domstad, maar waakt ook voor de individuele kwaliteiten van de ploeg. 

"Utrecht is een goed team. Ze spelen naar voren en zijn individueel sterk. Maar wij zijn defensief ook sterk. Wat we moeten gaan proberen is via de vleugels op snelheid te counteren. Dat is het idee. En dan krijgen we ook wel onze kansen, dat weet ik zeker. We moeten met zelfvertrouwen spelen. Dat heb ik ook na de wedstrijd tegen Vitesse gezegd. Je ziet bijna iedere week dat we tegen individueel betere spelers staan. Onze kracht is dat we echt een team zijn", vertelt Hyballa.

NEC trainde vrijdag achter gesloten deuren. "We hebben vandaag getraind hoe je tegen een ruit speelt. Dat gebeurt niet zo vaak in Nederland, vaak is het 4-3-3. Dat is niet per se lastig, maar op het middenveld moet je het overwicht van Utrecht zien op te lossen. Het voordeel van zo’n besloten training van vandaag is dat het team ook denkt we doen iets doen wat geheim is. Daarnaast staat het normaal al snel in De Gelderlander hoe je speelt en nu dan hopelijk niet."

Hyballa blijft schimmig over de opstelling tegen Utrecht. ”Mohamed Rayhi kan niet spelen. Mayi staat voorin vast, maar op de flanken kan het nog alle kanten op. Grot, Ofosu, Quincy. We hebben wel een idee, maar vandaag hebben we nog wat afgewisseld op de training." Mikael Dyrestam is tevens onzeker voor het duel van zondag. "Als Dyrestam niet kan spelen, dan speelt Heinloth of Buwalda. Die eerste komt een beetje vanuit een crisis en traint steeds goed nu. Hij had meer verwacht voorafgaand aan het seizoen, maar nu is hij weer op de weg terug. Hij is een keiharde werker."

De Nijmegenaren speelden de afgelopen weken met drie centrale middenvelders. ”Het idee is er wel om met een echte 10 te gaan spelen. We hebben Ferdi getest, maar het gaat er bij hem om hoe lang hij het kan volhouden. Als je hem opstelt weet je dat hij de negentig minuten (nog) niet kan volmaken. Dat is een beetje de afweging dit ik moet maken."