Na de afstraffing van vorige week tegen Ajax (5-0) treft het team van trainer Peter Hyballa zaterdagavond FC Twente. De Duitse trainer blijft zoeken naar de juiste samenstelling van zijn voorhoede.

”We hebben iedere week één a twee posities waar we wisselen. Maar toch acht, negen namen blijven vaak toch staan”, laat Hyballa aan Omroep Gelderland weten. De keeper, verdediging en het middenveld is hetzelfde. We zoeken scorend vermogen en daarbij zoeken we de namen. Of we nu 4-3-3 of 4-4-2 spelen.”

Ferdi Kadioglu begint zaterdagavond naar alle waarschijnlijkheid op de bank. ”Ik moet hem altijd prikkelen. Hij wordt door iedereen naar boven geduwd, maar wij moeten hem een beetje op de grond houden. Iedere week hetzelfde verhaal, ik ben over hem aan het nadenken.”

”We moeten niet naar de concurrenten kijken. Als we de punten zelf niet halen dan halen we ze niet. We hebben veel gelijk gespeeld, het scheelt toch veel wanneer je maar één punt haalt in plaats van drie punten. Twente is offensief heel sterk en heeft veel positiewisselingen op het middenveld. We moeten strijd leveren en voor tegenstanders is het moeilijk om hier te winnen.”

Foto: Rob Koppers