Peter Hyballa was te spreken over de prestatie van NEC in het oefenduel met derdedivisionist Juliana’31. De Nijmegenaren wonnen met 5-0. “Ik ben tevreden”, sprak de trainer na afloop.

Bij rust stond het nog 0-1, maar daarna scoorde NEC vier keer. “In de eerste helft stond Juliana heel diep, dan heb je het moeilijk. Na rust hebben we het omgegooid naar 3-4-3 en 3-5-2, want waarom zou je met vier verdedigers blijven staan? We hadden veel balbezit. Deze wedstrijden zijn moeilijk, maar 0-5 is goed.”

De geplaagde spits Mihai Roman was met drie treffers belangrijk voor NEC. “Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij heeft ook 90 minuten gespeeld, vorige wedstrijd maar 45. Nu laat hij het zien, dat is voor hem mooi, maar ook voor het team.”

NEC heeft na drie oefenwedstrijden een keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en een keer verloren. Hyballa kijkt vooral naar de groei van zijn spelers. “Het zijn oefenwedstrijden, de resultaten doen er niet zo toe. De spelers worden steeds beter.”

Maandag vertrekt de selectie van NEC op trainingskamp naar Garderen. “Dat is lekker, dan kunnen we goed werken. Misschien komen er nog een of twee nieuwe spelers, dat hoop ik wel.”

Foto: Rob Koppers

Lees ook: Zwak NEC wint ruim van Juliana’31