Hyballa was na afloop van de met 5-1 verloren wedstrijd tegen Zulte Waregem duidelijk ‘not amused’ met het spel van zijn team. De coach zag zijn ploeg compleet worden weggespeeld en maakte een verslagen indruk. "Het eerste kwartier hebben we goed gespeeld. Maar daarna ging het helemaal niet meer goed. Er werd totaal geen druk meer gezet. Tussen de linies vielen gaten en de lange bal ging steeds mis."

Hyballa maakte duidelijk dat NEC nog niet klaar is voor de seizoensstart. "We hebben niet alleen een extra spits nodig. Op veel posities komen we nog te kort." Xavi Quintilla, de proefspeler van Barcelona B, was er niet bij tegen Zulte Waregem. "Die had verplichtingen in zijn land. Maar dat is zeker nog wel een optie. We moeten dat gaan bespreken."

Over Quincy Owusu-Abeyie was Hyballa nog steeds van mening dat hij een toegevoegde waarde is voor NEC. "Hij heeft een aantal  goede sprints en een goede dribbel. De club heeft echter niet zoveel geld, dat is een probleem."

Ander opvallend punt was dat Marco van Duin de gehele wedstrijd keepte. Hierover was de trainer ook zeer duidelijk. "Marco doet het goed in de trainingen. Joshua kreeg de vorige wedstrijd (Achilles’29-uit, red) vijf doelpunten tegen, dat is hetzelfde als vandaag. Het enige verschil is dat het vandaag niet aan de keeper lag."

Foto: Rob Koppers