Peter Hyballa was na afloop van NEC – Willem II deels tevreden over het gelijkspel. Hij ziet vooral positieve veranderingen ten opzichte van vorige week tegen Sparta Rotterdam.

"Ik heb vandaag een team gezien dat goed gespeeld heeft. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam was in elk opzicht slecht. NEC toonde geen moed, power en zette geen druk op de bal. Tegen ADO Den Haag heb ik betere dingen gezien, maar was het nog steeds erg onzeker. Ook tegen Willem II waren de eerste vijftien minuten voor de tegenstander. Het was vooral erg rommelig. Maar na een tijdje werden we voetballend beter. Ik heb graag Julian von Haacke op tien staan, omdat ik vind dat hij goed de spitsen kan aanspelen en strakke passes kan geven."

Toch ziet Hyballa natuurlijk dat NEC moeite heeft met het afmaken van de kansen. "Het grootste probleem was natuurlijk dat we niet gescoord hebben. Bovendien hadden we meer overtuiging en kwaliteit moeten tonen en meer op de tweede ballen afgaan. Daar moeten we volgende week op gaan trainen. Maar deze wedstrijd is niet te vergelijken met vorige wedstrijd. Het was vandaag veel beter. We hadden misschien drie punten moeten pakken, maar 0-0 is defensief wel goed van ons."

Over de strafschop was Hyballa duidelijk. Hij had hem graag op de stip gezien. "Hij had zijn hand van zijn lichaam af, maar hands is altijd lastig om te schatten. We hebben de replay op tv gezien, Van Anholt verbreedt zijn lichaam een beetje met zijn hand. Er zijn scheidsrechters die hem geven. Helaas."