NEC kwam de afgelopen week veel in de media. Volgens trainer Peter Hyballa heeft dit weinig invloed op de voorbereiding voor de wedstrijd tegen FC Twente.

”De helft kan geen Nederlands of spreekt de taal niet zo goed”, laat Hyballa aan Omroep Gelderland weten. ”Ik doe mijn interviews over deze randzaken, maar wij bereiden ons voor op Twente. Het is een andere situatie omdat we nu onder de streep staan. Maar doorgaan, dat is de enige optie nu.”

Hyballa werd afgelopen week door technisch adviseur Danny Hoekman getypeerd als karikatuur. Veel trekt de Duitser er zich niet van aan. ”Karikatuur? Ja, van wie zou ik een karikatuur zijn. Ik ben Peter Hyballa, dat is goed zo. Ik ben een goede trainer en praat niet zoveel over andere mensen. Ik praat met mensen.”

Er is ook goed nieuws te melden in De Goffert. Robin Buwalda is terug bij de selectie. Daarnaast komt Ali Messaoud vandaag (vrijdag) terug uit Marokko, waar hij was voor de begrafenis van zijn vader. Hyballa laat weten nog met hem om tafel te gaan om te zien of hij erbij kan zijn morgen. Dyrestam is nog steeds afwezig.”