Aanstaande zondag staat NEC tegenover Ajax in de Amsterdam Arena. Trainer Peter Hyballa blikt tegen Omroep Gelderland vooruit op deze wedstrijd. De grote vraag is, net als twee weken geleden, of de 17-jarige Kadioglu in de basis mag starten.

Hyballa gaf aan dat hij daar nog even over na moet denken. "We denken altijd aan een basisplaats voor Ferdi. Hij maakt altijd kans op een basisplek. De vraag is of hij 90 of 60 minuten lang fysiek kan spelen, is het dan niet slimmer om hem de laatste 30 te laten spelen, als iedereen fysiek wat zwakker is. Maar met Ferdi krijg je natuurlijk veel meer voetbal in de ploeg, wat voor ons heel belangrijk is, omdat we de bal altijd heel snel kwijtraken."

Hyballa heeft in ieder geval veel zin in de wedstrijd. "Ja, dat zijn de leuke wedstrijden. Daar word ik sterker van en wij trainers moeten de spirit van de spelers beïnvloeden. Je kunt daar ook angstig heen gaan. Het is toch een grote club met een groot stadion. We hebben een jong team en slechts enkele spelers hebben er al een keer gespeeld. Dus we moeten daar met veel zelfvertrouwen heen gaan, anders zijn we kansloos."

De wedstrijd begint zondag om half drie en staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Foto: David van Haren