Na een nacht vol sneeuwval stond er vrijdagmiddag een training op het programma ten voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Willem II. Trainer Peter Hyballa is duidelijk niet zo gecharmeerd van sneeuw en kwam dan ook mokkend het trainingsveld op.

”Ik vind het eigenlijk niet zo leuk, ik ben meer een Sunny Boy”, laat Hyballa aan Omroep Gelderland weten. "Sneeuw is niet mijn ding. Ik heb in Oostenrijk gewerkt en daar was ook veel sneeuw en kou. Dat was niets voor mij. Bij een wedstrijddag voel ik daar niks van, dan kan ik ook in een zwembroek gaan staan.”

Hyballa laat weten niet bang te zijn voor een wit of nat veld in Tilburg. ”Als we een ding in ons DNA hebben dan is het knokken. In andere dingen zijn we niet zo goed. Maar knokken, karakter en mentaliteit zijn we goed in. We geven alles tot de laatste minuut.”

”Ik heb Willem II zo’n vijf of zes keer zien spelen. In de thuiswedstrijd waren we een tikje beter. Maar we kijken vooral naar onszelf.” Zowel NEC als Willem II hebben beide negentien punten. ”Dan hoef je geen wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat diegene die wint de andere voorbij gaat op de ranglijst.”