De selectie van NEC vertrekt morgen richting Marbella. Met de geheel fitte selectie, inclusief de nieuwe aanwinsten, vliegen de mannen van trainer Peter Hyballa in alle vroegte vanaf Rotterdam richting het Spaanse Marbella. 

NEC trainde vanmiddag met 25 man, inclusief Ali Messaoud en Jordan Larsson, maar zonder Dario Dumic. De Deen zal komende week in Spanje aansluiten in verband met examens voor zijn rechtenstudie.

Het wordt de derde keer op rij dat NEC overwintert in het Marbella Football Center. Met in het vooruitzicht dagelijks de zon met zo’n 16 graden lijkt het erop dat het team zich met prima omstandigheden kan gaan klaarstomen voor de tweede seizoenshelft. De eerste training wordt dinsdagmiddag afgewerkt, daarna zal de selectie twee maal per dag gaan trainen, behalve als er een wedstrijd wordt gespeeld, dan wordt er alleen ’s ochtends getraind. NEC speelt woensdagmiddag tegen Sparta Rotterdam en zal zaterdag, net als vorig jaar, aantreden tegen PEC Zwolle.

NEC verblijft een week in Spanje en vliegt maandag 9 januari weer terug naar Nederland. Daar zal het zich klaar gaan maken voor de eerste echte test in 2017: Zondag 15 januari gaat NEC op bezoek bij Willem II.
 
De selectie voor het trainingskamp:

Doel: Delle, Smits, Van Duin, Paes.

Verdediging: Dumic, Golla, Dyrestam, Heinloth, Leiwakabessy, Fomitschow, Gmeiner, Buwalda, Sturing.

Middenveld: Breinburg, Kadioglu, Bikel, Messaoud, Von Haacke, Mauk.

Aanval: Rayhi, Awoniyi, Larsson, Mayi, Grot, Groeneveld, Ofosu.

Foto: Rob Koppers