NEC verloor zondagmiddag de clash met Vitesse in het Gelredome. Door een prachtige treffer van Ferdi Kadioglu hielden de Nijmegenaren lang hoop op een of meer punten, maar via Ricky van Wolfswinkel trok Vitesse toch aan het langste eind.

De nederlaag kwam bij Hyballa niet aan als een mokerslag. "We hebben veel wedstrijden verloren dit jaar. Deze was speciaal, ook voor mij, maar woensdag hebben we ook weer een speciale wedstrijd. Drie punten tegen FC Groningen, maar als je hier in de 84e minuut door een strafschop van Vitesse verliest, waar we zelf kleine mogelijkheden daarvoor hadden. Een tegenslag is een slag, maar bij deze club krijg ik geen slag meer."

"We moeten doorgaan tot de 34e speelronde. Voor het proces moeten we veel meenemen uit deze wedstrijd. Punten jammer, maar kop weer omhoog en morgen weer trainen. Vitesse heeft een betere ploeg, had veel meer balbezit, daarom gingen we ook met vijfmans-lijn spelen. Je creëert dan ook niet veel kansen, alleen een paar uit de omschakeling. Defensief vond ik ons goed, maar we creëerden niet zoveel."

Na de 1-0 bracht Hyballa Rayhi en Kadioglu binnen de lijnen. "Vanaf dat moment creëerden we meer kansen, maar met die goede aanval van Vitesse ben je altijd in gevaar. Het is alleen jammer dat je dan zo’n penalty tegen krijgt. Vitesse is rijker en beter dan ons, we hebben alles gegeven, en ik denk ook dat de supporters trots zijn. Alleen ja, 1-1 en dan vlak voor tijd de 2-1 tegen krijgen doet gewoon pijn. Ik wil deze jongens punten geven, alleen dat mislukt heel vaak. We moeten er weer staan. We moeten ons straks in Groningen weer laten zien, en dat doen de jongens ook. Dat weet ik zeker.", besluit Hyballa tegenover FOX Sports.

Foto: Rob Koppers