Vanwege het interlandvoetbal heeft NEC-trainer Peter Hyballa pas vrijdag weer de beschikking over een volledige selectie. En dat slechts twee dagen voorafgaand aan de derby tegen Vitesse. Maar Hyballa ‘nuilt’ niet.

 

Verdediger Dario Dumic (Bosnië), Ferdi Kadioglu (Oranje O-19), Jordan Larsson (Zweden) en Stefan Mauk (Australië) komen dinsdag nog in actie met hun nationale ploegen. Hyballa heeft mede hierdoor de donderdagtraining geschrapt. De internationals krijgen wat lucht. De onderbreking lijkt sowieso zeer welkom, want zondag (2 april) wacht Vitesse-uit, woensdag (5 april) Groningen-uit en zaterdag (8 april) Ajax-thuis. Een typische ‘Engelse week’.

 

Het is even puzzelen, maar de Duitse oefenmeester vindt de voorbereiding op de derby geen probleem. “Het is ook niet zo dat er twintig spelers ontbreken. Het gaat om slechts vier man. Dario is een echte basisspeler. Het kan ook zijn dat Ferdi (Kadioglu red.) speelt tegen Vitesse. Maar Larsson en Mauk zijn meer spelers die van de bank komen”, verklaart Hyballa tegenover De Gelderlander.

 

Nuiler

“We doen de wedstrijdbespreking altijd twee dagen van tevoren, in dit geval dus op vrijdag. Daarvoor hebben we met de meeste spelers al enkele dagen getraind. Ik vind het geen probleem. Ik ben sowieso geen ‘nuiler’. Het leven is veel te kort om continue te klagen. Het is heel simpel. Vitesse is zondag de favoriet. Ze spelen thuis, hebben meer geld en betere spelers. Wij proberen onze teamkracht en het vechtvoetbal daartegenover te zetten.”