De nederlaag tegen Heracles Almelo (2-0) kwam hard aan bij trainer Peter Hyballa. ”We zijn heel teleurgesteld”, vertelde hij na afloop tegen De Gelderlander. ”Voor ons voetbalproces hebben goed gespeeld. Dat was vorige week tegen FC Twente niet zo. Maar in het laatste deel van het veld missen we iemand die de bal in het doel schiet.”

”In de eerste helft was Heracles een tikje beter, wat actiever aan de bal. Maar het doelpunt kwam uit de lucht vullen. In de tweede helft hebben we echt voetbal gespeeld. We hebben toen ook extra voetbalmensen ingebracht en krachtmensen eruit gebracht”, doelde Hyballa op het inbrengen van Kadioglu, Groeneveld en Awoniyi. ”We wilden nog meer dreiging aan de bal brengen. Dat lukte. Het voetbalproces vond ik in de tweede helft heel goed. Hoe we combineerden, hoe we omgingen met de ruimtes. Dat geeft vertrouwen voor de komende weken.”

”Maar je moet de ballen er wel inschieten”, vervolgde de trainer. ”Onze superkwaliteit ligt niet in het scoren. En als je niet scoort, dan win je ook niet. Als we scorend vermogen krijgen, dan kunnen we dit soort wedstrijden winnen of gelijkspelen. Het zal tot het einde spannend zijn. We zijn een van de clubs die tot het laatst voor handhaving zullen gaan.”