Vrijdagavond neemt NEC het op tegen Heracles. Heracles heeft momenteel evenveel punten als NEC, maar beschikt over een iets beter doelsaldo. Na de oorwassing in Alkmaar wil Heracles zich ongetwijfeld revancheren, terwijl NEC de goede lijn wil doortrekken. Gaat NEC over de Heraclieden heen of blijft het steken op plaats twaalf? Peter Hyballa en André Fomitschow blikten met Omroep Gelderland vooruit op dit duel.

NEC heeft dit seizoen twee maal eerder op kunstgras gespeeld: Uit bij Sparta werd er kansloos met 2-0 verloren, maar bij Roda nam NEC de volle buit mee (0-1). Linksback André Fomitschow gaf aan dat het een kleine omschakeling is. "Het is even omschakelen, maar het is maar een beetje omschakelen. Het is gewoon elf tegen elf, er is een bal en er zijn twee doelen. We moeten gewoon vol gas gaan en dan hebben we een goede kans op succes." De trainer dacht er het zelfde over. "Ik denk dat de spelers het niet geweldig vinden, om altijd op kunstgras te spelen. Wij zijn een natuurgras team, dat is ook veel leuker." Aldus Hyballa tegenover Omroep Gelderland.

Hyballa verwacht een spannende wedstrijd in het Polman stadion. "Je kan tegen Ajax verliezen, maar niet op zo’n manier. Tegen Twente was het heel spannend, wij spelen eigenlijk altijd spannende wedstrijden. We moeten met veel vertrouwen aan de aftrap verschijnen." Natuurlijk is de grote vraag weer of Ferdi in de basis gaat starten. "Dat is het zelfde antwoord als de vorige keer, en de keer daarvoor. Dat zien jullie morgen wel. Grot deed zaterdag veel dingen goed, maar als je in detail kijkt heeft hij ook twee, drie dingen fout gedaan. Dat hebben we besproken. Het is óf Jay, óf Ferdi." Fomitschow wil dezelfde speelwijze als zaterdag zien op het veld. "We spelen nu tegen Heracles, dat wordt minstens zo zwaar als tegen FC Twente. Om drie punten over de streep te trekken moeten we minstens dezelfde agressie en speelwijze tonen als de wedstrijd van zaterdag."

Foto: Rob Koppers