NEC verloor gisteravond wederom in eigen huis. Tegen Sparta Rotterdam wist de ploeg van trainer Peter Hyballa niet te scoren, waar de Spangenaren dat wel deden: 0-1.

Hyballa heeft nog nooit vijf keer op rij verloren, vertelde de oefenmeester tegenover FOX Sports. "Maar het gaat niet om mij, het gaat om het team. We moeten heel snel omschakelen, heel snel vertrouwen toespreken en heel snel goed werken weer. Wat ik doen kan doe ik, wat het team kan doet het team."

"Ik vond het een slechte wedstrijd. Eigenlijk van beide teams. De eerste 15 minuten hebben we goed de bal laten lopen, maar je hebt dan niet het gevoel dat je wat afdwingt. En dan heeft Robin een fantastische packing pass gespeeld naar Julian, komt de penalty eruit. En dan kan het team goed gebruiken dat je de 1-0 krijgt. Maar oke, een penalty kun je missen. Daarna spelen twee teams voor de omschakeling, hebben wij heel heel slecht verdedigd, volgens mij waren we in overtal. We hadden heel veel slordige, technische foutjes. We gaan later opportunistisch spelen, met Dumic op negen. Zo kan je zeggen dat Sparta wel verdient gewonnen heeft."

De Nijmeegse equipe moet wel weer een keer punten gaan pakken. Het wordt nog lastig werken zo met de druk. "Ja, maar goed, ik ben trainer van NEC Nijmegen. We zijn nu in hele grote problemen, maar nog niet gedegradeerd. We hebben nog heel veel wedstrijden. Ook vandaag, we verliezen niet 8-0, het is altijd net. Wij geloven nog steeds. Het is vandaag een zware moment. Door met jonge mensen te werken gaan die problemen ook snel weer weg. De omgeving moet rustig blijven. Deze team is gebaat bij rust.", besluit de hoofdtrainer tegenover Toine van Peperstraten bij FOX.

Foto: David van Haren