Trainer Peter Hyballa van NEC vindt dat hij zelf in de fout ging voordat AZ de 2-0 scoorde tegen zijn ploeg. In de tweede helft, bij een 1-0 stand, kon Jahanbakhsh uit een counter de marge verdubbelen. “Dat was mijn fout”, zei Hyballa tegenover De Gelderlander.

Kort voor de 2-0 kreeg NEC een counter, waarbij zo’n beetje elke Nijmeegse speler mee naar voren ging. “Ik had Bikel naar voren gestuurd, omdat ik de 1-1 wilde forceren. Daardoor kwamen we achterin met Heinloth één-tegen-één te staan.”

Toch wanhoopt de Duitser niet na de eerste nederlaag van het seizoen. “De eerste helft was niet zo slecht. Je weet dat AZ een beter team heeft. Zij zijn niet van ons niveau. Dan moet je proberen met 0-0 de rust te halen. Wij hebben het 42 minuten redelijk gedaan, tot aan de 1-0. Wij zijn redelijk goed in de omschakeling, maar dat was vandaag niet super.”

Een belangrijk moment in de wedstrijd was de rode kaart van Julian van Haacke. De Duitse middenvelder pakte na rust zijn tweede gele kaart. Hyballa noemde de overtreding ‘een beetje dom’. “Maar Julian is nog een jonge speler.”

Foto: Rob Koppers