NEC-trainer Peter Hyballa was opgelucht na het duel met FC Twente. NEC begon deze wedstrijd met de wetenschap dat het bij een verliespartij op de zeventiende plek terecht zou kunnen komen, maar bij winst zou alles er een stuk mooier uit zien. NEC bezet nu de twaalfde plek. Hyballa gaf na de wedstrijd tegenover FOX aan dat hij de wedstrijd niet op zijn favoriete manier speelde, maar wel de beste.

De spelers zaten na de wedstrijd helemaal stuk. Breinburg, Dumic en Rayhi konden amper meer lopen. "Maar dat is ook de bedoeling. We zullen kei hard moeten werken. Bij heel veel wedstrijden is de tegenstander beter, dat was vandaag ook het geval. We wilden weer druk op de eerste lijn uitoefenen. Dat lukte de eerste vijf minuten, maar daarna gingen de backs van Twente hoger spelen. De tweede helft zijn we 5-4-1 gaan spelen, dat is niet mijn favoriete systeem, maar wel de beste voor deze ploeg. We moeten zorgen dat we erg compact staan."

De 1-0 was een counter uit het boekje, die prima afgerond werd door Jay-Roy Grot. Hier kwam dan een keer duidelijk naar voren waarom Hyballa altijd het hele elftal in de doelmond wil hebben. Twente houdt er in dat geval maar een achterin en dan is er veel meer ruimte. "De 1-0 was een geweldige counter. Diagonaal diep gespeeld, met de bal aan de voet naar binnen en dan op het laatste moment afdrukken. Met de binnenkant in de verre hoek geschoten, geweldig."

Hyballa gaf aan dat hij en Grot niet de beste vrienden waren in het begin van het seizoen. "Jay-Roy is een proces. Wij waren niet de beste vrienden, omdat hij toch een ja maar, ja dit generatie is. Daar heb ik geen zin in. Ik heb geprobeerd om hem te draaien. Nu hebben we een goede band, omdat hij snapt dat hij kei hard moet werken. Daarvoor heb ik hem beloond door hem vandaag te laten starten." Aldus Hyballa tegenover FOX Sports.