Iets anders dan gewend begon NEC woensdagmiddag aan de voorbereiding op het seizoen 2016/2017. De eerste training van de Nijmegenaren stond eerst gepland voor aanstaande zondag, maar werd op voorspraak van nieuwe trainer Peter Hyballa naar voren geschoven. Want als je alleen naar het stadion komt om te fietsen, kun je net zo goed meteen het veld op stappen, dacht Hyballa. De Duitser heeft veel zin in de uitdaging bij NEC en liet dat op het veld goed merken.

Ondanks dat veel mensen op woensdagmiddag werkverplichtingen hebben, was de opkomst bij de training vrij goed te noemen. Zo’n honderd mensen keken in de warmte van de zon naar de verrichtingen van hun spelers. Voor velen was het na een paar weken stilte op de Eendracht tijd voor een weerzien met hun trainingsmaten. Voor zowel spelers als fans welteverstaan.

Hyballa nam na afloop van de training uitgebreid de tijd om een praatje te maken met supporters en op de foto te gaan met de jonge fans. Tijdens de training lag zijn focus bij het voetbal. Vanaf minuut één zat Hyballa bovenop zijn spelers. En hoewel de training om drie uur zou beginnen, stonden spelers en staf ruim een kwartier eerder al op het veld. Even wennen, want Ron de Groot was niet van de partij. Woensdagochtend werd bekend dat hij dit seizoen trainer is van de beloften en dus geen deel meer uitmaakt van de staf van het eerste elftal.

Foto Hyballa: Rob Koppers