Theo van Benthum schreef het op zijn facebook, laten we het derde couplet van het clublied maar eens goed lezen, ‘En valt de strijd niet altijd mee verlies dan toch nooit de moed. Hou hoog de naam van NEC in voor en tegenspoed!’
En alhoewel dat heel moeilijk is op dit moment, en we met zijn allen hele fora kunnen volschrijven over hoe slecht het allemaal wel niet is, een ding moet boven komen drijven, wij zijn met zijn allen NEC, en we moeten met zijn allen zorgen dat onze club voor 100% ondersteund blijft.
Natuurlijk verdient NEC dit seizoen geen schoonheidsprijs, en inderdaad zijn de dingen anders gegaan dan zoals dat normaal bij de start van een seizoen gaat, maar zoals de neuzen nu staan, is het wel goed. We moeten alleen nog passende resultaten halen.
De spelers die ook onder Pastoor gespeeld hebben, hebben een reeks van heel slecht voetbal afgeleverd, dit had deels te maken met een ontevreden trainer (of dit terecht is laat ik in het midden) en zeker ook met een incomplete selectie die totaal niet eredivisiewaardig was. 
Op dit moment is de selectie redelijk op niveau, getuige wedstrijden tegen FC Twente, Heracles en Heerenveen, maar dat de spelers nog niet op de juiste plekken staan, is duidelijk geworden in wedstrijden tegen Ajax en Cambuur.
En alhoewel het nergens op gebaseerd is, vermoed ik dat het goed gaat komen. Waarom? Omdat er in de staf alleen maar NEC’ers zitten die maar één doel hebben: ‘Het beste voor NEC.’
Daar zit ook een mooie taak voor al die andere NEC’ers die jaarlijks een seizoenkaart kopen. Laten we met zijn allen zorgen dat ons NEC gesteund wordt om ook volgend jaar eredivisie te kunnen spelen.
NEC heeft ondersteuning nodig, vertrouwen en het inzicht dat ze het kunnen.
Laten wij onze eigen verantwoording nemen, en ‘Laat steeds weer weten in het land waar NEC behoort, denk steeds aan de sportieve kant zowel in daad als woord.’