Dinsdagmiddag 15.00. Dan wordt het Groningen – NEC bij een 0-0 stand hervat met een vrije trap vóór NEC, op de linkerhelft ván NEC. Een ongebruikelijk tijdstip, maar een Eredivisiewedstrijd op dinsdag komt NEC eigenlijk best wel goed uit. Waarom? NEC is deze eeuw nog ongeslagen op de dinsdagen in competitieverband op het hoogste niveau.

In de 21e eeuw werkte NEC vier wedstrijden af op een dinsdag. De meest recente is een duel uit 2012. Uit bij Excelsior won NEC toen met 0-2 door doelpunten van Lasse Schöne en Krisztián Vadócz. Niet veel eerder, namelijk in 2010, speelde NEC in Kerkrade tegen Roda JC met 1-1 gelijk. Wie anders dan Björn Vleminckx scoorde toen voor de Nijmegenaren.

In 2002 en 2003 werd er respectievelijk gewonnen van RBC Roosendaal en Willem II. De laatste keer dat NEC überhaupt op een dinsdag in actie kwam was in 2021 in de Keuken Kampioen Divisie. NEC won toen (ook op een dinsdagmiddag) eenvoudig met 4-1 van FC Den Bosch, nadat het duel eerder werd uitgesteld vanwege sneeuwval.

02-03-2021: Voetbal: NEC v FC Den Bosch: Nijmegen NIJMEGEN, NETHERLANDS – MARCH 2: Romano Postema of FC Den Bosch, Dirk Proper of NEC during the Keuken Kampioen Divisie match between NEC and FC Den Bosch at Goffertstadion on March 2, 2021 in Nijmegen, Netherlands (Photo by Broer van den Boom/Orange Pictures)

De laatste nederlaag op een dinsdag in de Eredivisie dateert uit 1999. Uit bij Roda JC ging NEC toen hard onderuit met 5-2. Doelpuntenmakers voor NEC: Anton Janssen en Dzevdet Sainoski.

Fijne statistiek

Zo heeft NEC in ieder geval iets om zich aan vast te houden als het weer de lange reis naar Groningen gaat maken. Verliest NEC voor het eerst sinds ’99 een wedstrijd op dinsdag of zet de reeks zich voort? Dinsdagmiddag rond 16:30 weten we het. Mits alles nu wél goed gaat.

Foto: Orange Pictures