ESPN-presentator Jan-Joost van Gangelen is er heilig van overtuigd dat er deze week publiek aanwezig mag zijn bij de play-offs. NEC speelt donderdag om 18:45 in de eigen Goffert tegen Roda JC en doet dat dus mogelijk met de steun van zo’n 2.000 fans. “Ik verwacht dat ze maandag bekend gaan maken dat er publiek bij mag zijn.”

“Ik kan het je niet beloven, maar geloof me maar”, aldus Van Gangelen bij de voorbeschouwing op speelronde 34 bij ESPN. Oud NEC-trainer Mario Been vroeg waar de presentator zich op baseert. “Ze willen nooit te ver vooruit kijken, mensen niet blij maken met een dode mus.” Dat is ook waarom het kabinet pas morgen een beslissing neemt over de versoepelingen die vorige week dinsdag op de persconferentie werden aangekondigd. “Maar het gerucht gaat dus hardnekkig dat er publiek aanwezig mag zijn.”

Kees Kwakman, analist bij ESPN, lijkt het natuurlijk fantastisch, maar schetst ook een kanttekening. “Zoals Maurice Steijn (trainer NAC, red.) al aangaf, was het zo zonder publiek wel eerlijker, aangezien het over één duel beslist wordt.” SV-voorzitter Jeroen Rengers reageert ook. “Het zou fantastisch zijn als we de halve finale in De Goffert met publiek kunnen spelen. Niet alleen voor het thuisvoordeel, maar om de wedstrijd en spanning samen te beleven. Zaterdag na Almere-NEC bewees maar weer hoe belangrijk onze supporters voor het elftal zijn”, aldus de preses.