Nick Kersten (36) trekt na dit seizoen de deuren van De Goffert achter zich dicht. Na 14 jaar Nijmeegse dienst houdt de hoofd scouting van de club het voor gezien.

De Gelderlander weet te melden dat Kersten in gesprek is met meerdere clubs. Hij zou bij Excelsior op pole position liggen om Ferry de Haan op te volgen als technisch directeur. De laatste jaren deelde hij die verantwoordelijkheid al in zekere mate met Wilco van Schaik. Toen NEC met Ted van Leeuwen als technisch directeur in zee ging, gaf Kersten aan te willen vertrekken.

Kersten had een aflopend contract. Op de clubwebsite reageert hij op het nieuws. “De afgelopen jaren heb ik mezelf op vele manieren ontwikkeld en steeds iets meer op de voorgrond geacteerd. De afgelopen jaren heeft dat geleid tot transfers waar ik, in combinatie met het doorstromen van de vele jeugdspelers, altijd met een trots gevoel op zal terugkijken. Toen de RvC de zoektocht startte naar een nieuwe technisch directeur had niemand op voorhand voorzien dat dat een lange zoektocht zou worden. Nadat deze functie werd ingevuld zou mijn takenpakket veranderen, terwijl het mijn ambitie is om meer verantwoordelijkheid te dragen”, aldus Kersten.