Door de schorsing van Wojciech Golla, begon Frank Sturing tegen Jong PSV weer eens in de basis. De 20-jarige verdediger speelde een uitstekende wedstrijd, waarin hij een belangrijk aandeel had in het houden van de nul. Dinsdag werd ook nog bekendgemaakt dat het contract van de Nijmegenaar is verlengd tot 2020.

Frank Sturing stond tegen Jong PSV voor het eerst in de basis, sinds zijn ongelukkige uitwedstrijd tegen FC Oss (3-0). ,,Het was lastig om een stapje terug te moeten doen”, vertelde hij na afloop. ,,Je wilt gewoon doorpakken, maar het duel tegen Oss was ongelukkig van mijn kant. Nu Golla geschorst was, wist ik dat ik weer in de basis zou beginnen. Ik heb laten zien dat ik een basisspeler kan zijn.”

De talentvolle verdediger wist bij zijn terugkomst in de basis direct het doel schoon te houden. ,,Dit zijn de wedstrijden waarin ik me moet laten gelden”, sprak Sturing tegenover ForzaNEC.nl. ,,Het stond, op een paar momenten in de eerste helft na, goed achterin. We kregen voor de rust niet echt vat op hun middenvelders. Door de omzetting kort na rust (Jansen voor Kadioglu), ging dat een stuk beter.”

Dinsdag verlengde Sturing nog zijn contract bij NEC. De centrale verdediger blijft tot 2020 bij de rood-groen-zwarten. ,,Ik ben erg blij dat ik langer bij deze club kan blijven. Ik ben nog niet klaar hier en grijp de kansen die ik krijg met beide handen aan. Ik hoop dat ik de komende periode vaker minuten kan maken, zodat ik me kan blijven ontwikkelen als verdediger van NEC.”

Foto: Rob Koppers