NEC lijkt een goede kans te maken op de titel in de Eerste Divisie. Tenminste, dat denkt men bij FOX Sports. Bij het programma Voetbalpraat benoemden Kees Kwakman en Leo Oldenburger de Nijmegenaren tot favoriet. Leo Driessen en Vincent Schildkamp gingen voor Sparta.

"Als ik puur kijk naar de selectie is NEC mijn favoriet voor de titel", zei oud-prof Kwakman. "Die hebben echt heel goed ingekocht. Als ik zie wie zij gehaald hebben… Joey van den Berg, Darri van Heracles, Overtoom van Almere, Van Eijden, Sanniez, Labylle, Wolters, twee goede keepers. Gewoon een goede groep. Jack de Gier is een goede trainer. No-nonsens. Heeft het met Almere goed gedaan en kent de Jupiler League."

Oldenburger vulde aan: "Het sentiment in Nijmegen is volgens mij ook anders dan in de afgelopen jaren. Dat jaar met Hyballa weten we allemaal nog. Afgelopen seizoen moest het meteen gebeuren. Ook groot chagrijn. Bogers moest oprotten, Lijnders moest oprotten. Nu is met De Gier een clubheld binnengehaald. Het sentiment is een stuk anders en men denkt in Nijmegen dat zij met Twente, Roda en Sparta niet meteen de torenhoge favoriet zijn."

Foto: Rob Koppers