NEC verzekerde zich vrijdag van een ticket voor de play-offs om promotie/degradatie. Een aantal weken geleden werd dat waarschijnlijk niet meer voor mogelijk gehouden, maar de Nijmegenaren krijgen een seizoenstoetje. De vraag is alleen nog wanneer die play-offs worden gespeeld.

De beslissing van de KNVB om speelronde 33 van de Eredivisie te verplaatsen naar woensdag 15 mei heeft namelijk ook gevolgen voor de play-offs, zowel om Europees voetbal als om promotie/degradatie. De heenwedstrijd in de Europese play-offs stond namelijk gepland voor 15 mei en die om promotie/degradatie voor 16 mei. De KNVB moet ook daarmee schuiven, maar heeft nog geen uitsluitsel. Pas begin volgende week verwacht de voetbalbond duidelijkheid.

Als NEC er vrijdag tegen MVV niet in slaagt om de zesde plek te bemachtigen, gaan de Nijmegenaren de eerste ronde van de play-offs in. De wedstrijden staan gepland op maandag 6 en vrijdag 10 mei. Dat kan zo blijven, maar een van de scenario’s is dat die wedstrijden op vrijdag 10 mei en donderdag 16 mei gespeeld worden. Gezien de huidige stand wacht dat een dubbele confrontatie tegen SC Cambuur, maar dat kan natuurlijk nog veranderen. In de halve finale zou dan De Graafschap, de huidige nummer zestien van de Eredivisie, de tegenstander zijn.

Foto: Rob Koppers