Danny Hoekman legt zich niet zomaar neer bij een vertrek bij NEC. De voormalig technisch manager van de Nijmegenaren werd twee weken geleden op non-actief gesteld en dat terwijl Hoekman pas vier maanden bezig was.

NEC kwam destijds met het volgende. “De verwachtingen bleken helaas niet te stroken met de invulling en uitvoering van de functie.” Hoekman zou in de ogen van de clubleiding niet aan de afgesproken taakomschrijving hebben gehouden en de samenwerking met adviesbureau Futuralis hebben verstoord.

De oud-speler van de Nijmegenaren herkent zich niet in dat beeld. Hoekman wil gewoon weer verder met zijn werk bij zijn geliefde club en weigerde dan ook een afkoopsom van NEC. “Ik ben het er niet mee eens dat ik op non-actief ben gesteld. Ik wil graag in mijn functie terug bij de club, dat is mijn streven. Ik hoop dat dat op een normale manier kan plaatsvinden. Wat mij betreft keer ik zo snel mogelijk terug. Ik ben een professional en kan met iedereen samenwerken”, verklaart Hoekman tegenover Voetbal International.

Afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam was Hoekman zelfs nog te gast op Het Kasteel, waar hij ook in de persruimte verscheen. “Dat is toch niet strafbaar? Ik heb geen stadionverbod van de KNVB. Omdat ik terug wil in mijn functie, wil ik zo goed mogelijk op de hoogte blijven van het voetbal en NEC. Bovendien ben ik ook supporter van mijn club.”