NEC hoopt zich te versterken met proefspelers Quincy Owusu-Abeyie en Xavi Quintilla. De aanvaller en de linksback lieten een goede indruk achter in de voorbereiding. Hoekman ontkent dat een deal tussen Owusu-Abeyie en NEC wegens zijn financiële eisen op losse schroeven staat, zegt hij tegen Voetbal International.   

“Die gesprekken lopen nog. Ik lees hier en daar dat zijn eisen op financieel vlak te hoog zouden zijn, maar dat is echt enorme onzin. Zijn eisen zijn absoluut niet hoog en Quincy is heel genegen om bij ons te komen spelen.”

Daarnaast kwam via Japanse media het gerucht naar buiten dat doelman Eiji Kawashima weer in beeld zou zijn bij NEC, maar ook dat is niet het geval. “Hij is wel aangeboden bij ons, maar daar gaan we niets mee doen.”

NEC heeft met de verkoop van Anthony Limbombe in ieder geval wat financiële ruimte. “Al weet ik nog niet of ik dat bedrag volledig mag herinvesteren in de spelersgroep. Daar gaan we de komende dagen over praten. De prioriteit ligt bij het aantrekken van een linksback, want op dit moment hebben we geen enkele basiswaardige linksback in de selectie.”

De kans is groot dat NEC naast Jeffrey Leiwakabessy nog twee linksbacks toevoegt aan de selectie. Een daarvan zou Quintilla kunnen zijn. “Hij heeft een goede indruk achtergelaten toen hij op proef was en we zijn met hem in gesprek. We willen hem graag behouden, maar hij is niet iemand die direct voor de basis gehaald wordt. Daar is hij nog wat te jong voor. Lucas Woudenberg? We houden zijn situatie natuurlijk nauwlettend in de gaten bij Feyenoord. Hij heeft het bij ons op huurbasis heel goed gedaan.”

Foto: Rob Koppers