NEC start woensdag aanstaande met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren, waarin de clubleiding overuren maakte, verwacht men nu ‘een relatief rustige transferzomer’. De selectie staat grotendeels in de steigers in Nijmegen, stelt Danny Hoekman, die vanaf 1 juli aantreedt als nieuwe technisch directeur bij de Nijmegenaren.

“We zijn in de afgelopen maanden een deel van de basis kwijtgeraakt. Santos, Van Eijden, Foor, Kane, Woudenberg, Appiah en Jones. Dan nog blijft een grote, goede groep over,” concludeert de 51-jarige Hoekman.
Hoekman doelt achterin op Dario Dumic, Wojciech Golla, Mikael Dyrestam en Bart Buysse, die een nieuwe kans krijgt na het vertrek van Lucas Woudenberg. De technisch manager verwacht verder veel van de nog jonge Sam Lundholm en Joey Sleegers.

Ook spreekt Hoekman het vertrouwen uit in de Roemeense spits Mihai Roman. De spits moet Christian Santos doen vergeten in De Goffert. “Santos scoorde zestien keer”, vertrelt Hoekman tegenover De Gelderlander. “Maar daar zaten wel vijf strafschoppen bij. Schrap je die, dan zijn de statistieken heel anders. Roman moet in 34 wedstrijden ook in staat zijn tien of elf keer te scoren.”